Как мога да се възползват от балон заем

За всяко състояние, за всяка ситуация, е налице определена вида на ипотечен кредит. Независимо дали става въпрос за покупка на имот за жилищни нужди или търговски, дали може да се направи по-важно авансово плащане или не, винаги има един готов, за да вземе. Нека да видим какво балон ипотека и за какво можем да го използваме за.

какво е

Тя е ипотека, че не е напълно внесен по време на документирани мандат, като сума в очакване на датата на падежа. Тази сума първоначално е трябвало да бъде платена наведнъж, както е сега в някои случаи. Името “балон” идва от малки вноски изведнъж “надуване” в голям плащане. Независимо от този вид заем е по-често в търговски недвижими имоти, тя се използва и в жилищни имоти, с отклонение.

как работи

Има кратък период в началото, обикновено седем години, с фиксирани плащания, които дават на кредитополучателя по-нисък лихвен процент и сигурност, че плащанията няма да се промени. За заемодателя, от друга страна, тя също така ще даде сигурност срещу риска от скоростта паническо бягство, като начин за промяна споменати по-горе.

двустепенен заем

Балонът част от кредита могат да бъдат финансирани в края на годината 30 план, с необходимите промени, и позволява кредиторите и кредитополучателите да предоговорят условията на заема.

Това често се нарича “двустепенен заем” и сумата, която съответства на балон трябва да се отчитат по регистрация. В някои договори на “рестартирането” се споменава като на разположение и ще се прилага само ако кредитополучателят продължава да е собственик на имота.

объркване

Балон ипотеки понякога се бърка с регулируеми ипотеки, поради периодичното адаптиране в последните и еднократна корекция на първото. Въпреки това, той е само на кредитополучателя, който може да обърка имената преди да се вземе заем, по този начин предотвратява него или нея да взема друга опция, трябва да е удобно.

Понякога е много удобно

Можете да вземете един балон кредит за закупуване на имот, или може би една кола, знаейки, че след определен период от време, ще имате пари в брой или на средства за заплащане на еднократна сума балон. В този случай е удобно, защото се спестяват пари за лихви и имате малка месечна вноска.

В зависимост от използваната система за възстановяване, ще имате лихва само плащания, като вноски и балон част ще бъде основният. Други системи имат лихви и главница разпределени равномерно.

два вкуса

Балон Ипотеки се предлагат в два възможни варианта, ако погледнем на плащане оформление: Има 5/25 Convertible и 7/23 Convertible “модел”. Това означава, че първата част от заема се изплаща на вноски за първите пет или седем години, а останалите 25 или 23 са за балон част, съответно.

Едно нещо е да запомните: Ако нулиране опция е налична в договора, той ще се прилага само, ако няма закъснели или пропускат плащания през последните 24 месеца, косвено ви помага да поддържате висок кредитен рейтинг.