гъвкави видове ипотеки – Част 2

Добре дошли на втората статия от поредицата за различните видове ипотеки в Австралия. От четенето на тези изделия ще получите до скорост с някои ипотека новини и информация, които могат да ви помогнат да изберете заем начало. Тук ние ще продължим с поглед към различните видове ипотечни продукти на разположение.

фиксирани лихви по ипотеки

Начало собственици, които искат сигурността на знаейки колко си месечните вноски ще бъде независимо от промените в лихвените проценти вероятно ще приеме фиксиран заем начало курс. Лихвеният процент по тези заеми остава фиксирана и няма да се движат, когато пазарните цени се движат.

Фиксирани лихви по ипотеки даде уверение, че месечните погасителни няма да се промени през фиксирания период ставка. Тези фиксирани ценови периоди обикновено продължават няколко години. Начало собственици, които имат заем с фиксиран период процент ще бъде в състояние да използва сигурност да се създаде по-стабилен бюджет на домакинствата.

Очевидно е, че това е голяма помощ на домакинства, които нямат големи доходи и много допълнителни пари. Дори съвсем малко увеличение на лихвените проценти може да направи голяма разлика в бюджетите на домакинствата. Тя дори може да изпрати домакините в несъстоятелност, което може да доведе до връщането у дома. Хората, които се страхуват от загуба на домовете си чрез изгрява на лихвените проценти трябва да обмисли прилагането на фиксирана ипотека процент.

Недостатъкът на определяне на вашите лихвен процент е, че няма да се възползват от намаление на цени. Ако централната банка намалява официалния обменен пари, заемодателите обикновено следват преднината си и да понижи лихвените проценти по своите променливи кредитни продукти. Променливи кредитополучателите курс ще е от полза, но кредитополучателите фиксирани проценти няма. Кредитополучателите с фиксирани цени, обаче, все още ще плати по-висок процент.

Поради това е важно внимателно да разгледа опциите си, когато се опитват да избират между определен продукт, цена, или променлива ставка продукт.

променливи лихви по ипотеки

Както вероятно сте вече предположил, променливи лихви по ипотеки са обратното на фиксирани лихви по ипотеки. Тези ипотечни кредити са лихвените проценти, които може да увеличава и намалява с течение на времето. Няма ограничения относно колко висока скорост могат да отидат. Има също така няма ограничения за това колко бързо процент може да се повиши или понижи.

Очевидно съществува риск, че цените може да се издигне до високи нива, което прави вашата ипотека непосилни. Ето защо е добра идея да има спестявания да отмени, ако ще да се прилага за продукта променлива скорост. Като парични резерви може да дойде по-удобно, ако се повиши цени толкова високо, че не са в състояние да отговарят на вашите месечни плащания от редовните си доходи.

Този вид продукт жилищен кредит следователно е подходяща само за хора, които имат пари в брой резерв или които имат нисък апетит към риск. Ако това не си ти, тогава бихте могли да кандидатстват за този тип жилищен кредит, ако смятате, че цените няма да се повиши за известно време.

Алтернативно, ако лихвените проценти спад, собственици с променливи лихвени проценти може да спести много пари. Техните месечните вноски може да падне значително, докато кредитополучателите с фиксиране на лихвения процент да продължи да плаща същата плащане са имали преди. Кредитополучателите, които смятат, че цените ще намалеят в бъдеще следва да обмисли прилагането на променлива ипотека процент.