как ли обратната работа ипотека – обърнати ипотеки 101

Докато обърнати ипотеки са били предложени от правителството и частни финансови институции и кредиторите от 2000 г. насам, по-голямата част от американската общественост, особено тези, които принадлежат към старши скоба гражданин възраст, все още са наясно с този тип ипотека. Ето, всичко, което ще ви е необходимо да знаете за обърнати ипотеки и как може това да бъде от полза за средния американец възрастни граждани като финансова помощ, за да могат да живеят удобно през оставащите им години.

Какво е ипотека?

Тя се превърна в естествена част от живота на всеки средностатистически американец да вземат заем или ипотека да предоставят някаква форма на допълнителни средства за различни нужди, вариращи от финансовите средства за образование в колеж за закупуване на нов дом. Ипотеката е в основата на финансовата споразумение или договор, в която кредитополучателят прехвърля собствеността на определена част от имуществото на кредитора или финансова институция в замяна на определена сума пари. Единственият път, че имотът е собственост ще бъдат прехвърлени обратно към кредитополучателя е върху пълното погасяване на пари ипотекиран чрез съгласуван график за погасяване.

определението за обратната ипотека

А обратната ипотека е вид ипотечен план, който да обслужва висшия група гражданин възраст. Този тип ипотека позволява на кредитополучателя да превърнат дома собствения капитал в пари в брой, които могат да бъдат предоставяни под формата на еднократна сума или чрез плащане вноски. За разлика от конвенционалните ипотеки, собствеността на дома не е прехвърлено на финансовата институция или кредитор.

ползите от обърнати ипотеки

Едно от предимствата на теглене на обратната ипотека е, че кредитополучателят не е необходимо да се правят плащания на финансовата институция или кредитор за толкова дълго, колкото на кредитополучателя непрекъснато да живее в дом, чийто капитал се превръща в пари в брой чрез обратната ипотека. Вместо това, отговорността за плащането става от страна на финансовата институция или кредитор, за да се гарантира, че кредитополучателят получава договорената сума, въз основа на договорена възможност за плащане или изпращане. Единственият път, че кредитополучателят ще трябва да възстанови сумата, извадени чрез обратната ипотека е, когато той или тя реши да продаде имота и се прехвърлят в различни къщи.

Друга полза от удар с обратната ипотека е, че възрастните хора сега имат чувство за контрол за гарантиране, че те са в състояние да финансират някои от важните си нужди, като например медицински и здравни грижи и застрахователните премии. Това е така, защото те имат възможност да избират дали сумата да бъдат извадени чрез обратната ипотека да се обърне пряко към тези премии.

Обратните ипотеки са в състояние да оказват съдействие на двамата съпрузи, независимо от това дали едната от тях е под минимално изискване възраст 62 години. Това е така, защото е съпруг се счита като съдлъжник на обратната ипотека. Така че, дори ако една от тях става починал, неговият брачен партньор все още ще бъде в състояние да получават същата финансова помощ, предоставена от обратната ипотека.

защо възрастните хора?

Обърнати ипотеки се предлагат само на лица, които се считат за възрастните собственици на жилища. Това означава, че лицето трябва да бъде най-малко 62 години. За разлика от други възрастови групи, които трябва да вземат заем или ипотека, възрастни граждани често са най-слабо допустимите хората да отговарят на изискванията за договорна ипотека или заем, независимо от факта, че те са тези, които изискват най-финансова помощ, за да се възползват от подходящи медицински и здравеопазване и други основни нужди. Като такива, Nelson Haynes изготвен съставките на обърнати ипотеки той да се погрижат за възрастни граждани в Съединените щати.