лихвените проценти продължат по-ниска

През последния месец, банката на Федералния резерв се инжектира в продължение на 1000000000000$ в ипотечни ценни книжа назад. Единственото нещо, което ще направите, е да сложи таван на лихвите по ипотеките. Изглежда, че 5% е таванът, че правителството се опитва изправени. Много е вероятно, че няма да видим общите нива над 5% от доста време, тъй като Фед е само половината път направи с покупателната MBS.

С това знание, че е трудно да се повярва, че кандидатства за ипотека трябва да бъде направено в близко бъдеще бъдеще. Ако Фед запазва бутане на пари в MBS защо не продължи по-ниска цена? Е, това е вероятно, че те ще продължат, но никога не се знае, когато на жилищния пазар и икономиката ще се обърне. Веднага след като правителството вижда значителен обрат в пазара на жилища, е вероятно те ще спрат инжектиране на пари и проценти ще започнат да работят пътя си обратно.

Много от собствениците на домашни обмислят рефинансиране и днес е един от най-добрите времена в историята, за да мине през този процес. Ако можете да получите лихва под 5% за това как може да не си помисли за получаване на почис. Единственият проблем, че някои собственици имат е, че цената на дома им е намаляла през последните няколко месеца. Ако вашата оценка стойност е доста под това, което мислех, че е, може да имате проблеми с получаване на това изключително ниска ипотека процент, който сте очаквали. Ако скоростта не е толкова ниска, колкото искате, а след това рефинансира процес е вероятно да спре мъртъв в нея на парчета.