падане

Цените на жилищата могат да паднат с до 30% през следващите няколко години, твърдят експерти, които може да предизвика рецесия, тъй като в момента са надценени цени на имотите (20% надценени според Goldman Sachs и най-високата от 15 години насам) се коригират. Много наблюдатели са съгласни, че няма да има лек спад на цените, защото на пренатоварени пазар, където достъпността за къщи е най-ниското си ниво от 1991 г. насам, по-зле си точка от края на началото на последната голяма катастрофа имот.

Ноември 2006 видях цените на жилищата през есента на Лондон с 2.6%, и въпреки че цените на имотите нарасна през този месец в Англия и Уелс, увеличението е с много по-ниски, отколкото преди мача.

Някои смятат, че на пазара къщата само ще забави, когато новите купувачи да реши да изчакаме и да видим, ако цените на жилищата може да станат по-евтини от половин или една година време. Това не е изненадващо, тъй като средния стандарт променлив лихвен процент ипотека сега е по-висока от 7%, доста над Централната банка на Англия 5.25%, това е свързано с факта, че разполагаемите доходи са там бавната скорост от началото на 80-те години като цените на жилищата бързо изпреварва заплата увеличава.

Много наблюдатели са съгласни, че сме в края на цената бум къща, но са разделени по степен на въздействие на “катастрофа” ще има, някои прогнозират, че 2008 г. може да бъде трудна година за пазара на жилища в Обединеното кралство.

Разбира се, новината за спад в цените на жилищата ще пропусна много собственици на дома, но за милионите, борещи се за имота стълба падащите цени на имоти ще дойде като облекчение, което означава, че най-после тези, които са почти отказал от притежаването на собственост, накрая може да бъде в състояние да получи ипотека и да се платят разумна цена за избрания от тях имот, както добре.