ползите от офсетова ипотека

Изместване ипотека основно използва и лихвата от спестяванията си сметка срещу лихва, начислявана върху вашата ипотека. Обикновено вашия ипотечен кредитор ще свърже вашата ипотека и спестовна сметка в един акаунт, с една и съща финансова институция. Всеки месец, сумата, която дължите на вашата ипотека се намалява с размера имате в профила си, преди изработването на дължимите лихви по ипотеката. Например, ако сте имали компенсира ипотека от £ 100,000 и сте имали спестявания компенсира профила си от £ 25,000 ще се плащат само лихвите по £ 75,000. Когато спестяванията си баланс върви нагоре, плащате по-малко за вашата ипотека. Ако постоянно поддържате спестявания баланс високо, това може в крайна сметка да доведе до вашата ипотека се обръща на по-рано. От друга страна, ако спестяванията си слизат, плащате повече за вашата ипотека. Вашият ипотечен кредитор ще планират с вас минималната сума, която трябва да остави в сметката си всеки месец.

Офсетни ипотеки са особено привлекателни за по-високи проценти на данъкоплатците, които в противен случай биха се таксуват 40% данък върху лихвите earnt на спестяванията си. Когато интерес earnt от спестяванията автоматично се използва за компенсиране на вашата ипотека, няма да се налага да плащат данък върху тези спестявания. Според един основен финансов кредитор във Великобритания, те вярват, че 25% от притежателите на съществуващи ипотеки би било по-добре с отместване ипотека.

Офсетни ипотеки също са гъвкави без наказание. Можете да направите допълнителни плащания, по плащания и да имат почивка от плащания, стига да са направили достатъчно надплатени суми през годините.

Не всички офсетни ипотеки са едни и същи. Конкуренцията между кредитори се увеличава и вследствие на това кредитополучателят има повече възможности за избор. Това може да включва: безплатни оценки собственост и безплатна правна работа, като се използват две номинирани спестовни сметки да бъдат компенсирани, и всякакви допълнителни услуги по заеми. В зависимост от вашия кредитор, на спестовни сметки на членовете на семейството могат да се комбинират за да се компенсира срещу ипотека на един човек, това е популярен избор за родителите, които искат да помогнат на тяхното потомство купуват първия си дом.

Има някои недостатъци за офсет ипотека. Най офсетни ипотеки позволяват на кредитополучателя да има кредитен лимит, а ако не сте наказан за изплащане на това назад, след това в края на вашата ипотека период, може да бъде оставен с голям заем, за да плати. По този начин, тя отнема много бюджетиране и самоконтрол да се осигури текущата сметка ипотека работи ефективно. Лихвените проценти са различни за текущата сметка, спестявания и ипотечни, така че не се имат възможност да се спестят пари в Standard Variable Rate като можете да правите с разплащателна сметка ипотека.

Offset ипотека първоначално започна в Австралия и са сравнително нова за пазара на Великобритания, въпреки че те са бързо печели популярност. Първоначално, ипотечни кредити само насочени по-заможните, но сега те са се разшири пазара за клиенти, които се таксуват основния данък и имат спестявания. Като груба ориентация, основен данъкоплатец трябва около £ 20,000 спестявания зад £ 100,000 ипотека, за да компенсира сделка по-добре от традиционните ипотека. За по-висока ставка данъкоплатец, изискването спестявания е около £ 10,000, въпреки че тези цифри ще се променят като лихвените проценти се различават. Ако търсите за ипотека, за офсетов ипотека е нещо, което да разгледа сериозно, особено ако сте по-висок процент данъкоплатец и / или имат значителни икономии, за да компенсира. Докато основната концепция на офсетова ипотека е проста, тя не се усложняват. Това ясно се подчертава необходимостта да обсъждате нещата с ипотека съветник. Това е тяхна работа и отговорност за да си гарантирате правото вид на ипотека и най-добрата сделка.