10 причини да се изследват ипотека FHA

Федералната жилищна администрация (FHA), създадена през 1934 г., се превърна в един от най-успешните федерални програми. По принцип застрахователна агенция в рамките на HUD (кат на жилищното строителство и благоустройство), предоставените заеми са гарантирани от федералното правителство, като по този начин се намалява рискът за заемодателите, които всъщност вземат решения и да отпускат заеми директно на потребителя.

Ето няколко причини защо ипотека FHA могат да бъдат точно за вас!

1) FHA заеми са насочени към купувачите на първи дом, но други са допустими, включително кредитополучателите с малко или никакви пари и купувачи с по-малко от перфектни кредит.

2) Само 3.5% авансово плащане се изисква, а всички средства може да бъде надарен от роднина, което го прави по-лесно за човек с малко пари за закупуване на жилище сега, а не да се чака да се създаде спестовна сметка.

3) FHA позволява на продавача на имота, за да помогне с вашите затваряне разходи, като внасят до шест процента от продажната цена.

4) Не са открити доходи ограничения за получаване на FHA заем за разлика от други ниски първоначална вноска програми за хората с ниски или средния доход.

5) FHA заеми са ограничени до обитавани от собствениците на имоти и са на разположение за 1-4 единици. Три до четири единични имоти трябва да бъдат самостоятелни.

6) Предварителни съотношения за кредити FHA са по-спокойни, отколкото типичната конвенционална финансиране, което позволява на кредитополучателя да купуват малко по къщата.

7) Минималната кредитен рейтинг също са по-спокойни, докато кредитополучателят плаща месечно дълговете навреме. Всяко derogative кредит трябва да се изчисти.

8) Кредитополучателят трябва да са натрупали две години на непрекъснат доход в същата сфера на работа. Редовни студенти сега, работещи в сферата на обучение могат да разчитат училище като част от двугодишен изискване. Всички доходи трябва да бъдат докладвани на данъчни декларации.

9) FHA предлага рехабилитация на имота програма. Тази мечта вкъщи сте открили може да се наложи някои ремонти и рехабилитация. Тази програма позволява на разходите за ремонт да се разточва на заема.

10) Кредитополучателите с ипотека FHA на текущата им произход може да бъде в състояние да рефинансира заема си в по-нисък лихвен процент без вън-на-джобни разходи (или пари при затваряне) до 97 на сто от стойността на имота.