7 начина да предоговори своите ипотечни условия, когато не може да плати

Ако вашата ипотека падежа идва и си отива и не можете да направите вашия ипотечен плащане се дължи на загуба на работа или друга ситуация извън вашия контрол, не се преструвам, че не е проблем, като я игнорира.

Вдигни телефона и се свържете с вашия кредитор, тъй като вероятно може да ви помогне да защитите вашия кредит и да поддържате в дома си.

Независимо дали сте късно, защото на една непредвидена заболяване или защото сте били уволнени от работата си, едно забавяне на плащане не е краят на света, но комуникацията с вашия кредитор е жизнено важна, защото тя демонстрира пред тях, че те е грижа за вашия кредит и вземане на плащането.

Когато им се обадя, те вероятно ще ви попита дали просто да има временно спиране на доходите или ако си финансово положение се е променило. Ако сте загубили работата си, както и бъдещи плащания са в опасност, нека разбере веднага, защото има някои стъпки, които могат незабавно да предприемат за намаляване или предотвратяване на възможността за ограничаване на достъпа.

В зависимост от това какъв вид кредитен продукт сте в ще определи какви стъпки вашия кредитор може или не може да бъде в състояние да предприеме. Ако имате конвенционален заем съответстващо, някои кредитори могат да бъдат в състояние да започне анализ на финансовото ви положение и изработването на решение, което е от полза както за вас и заемодателя. Ако кредитът е по някакъв начин правителството подкрепени или застрахован, правителствени правила могат да изискват от вас да е 90 дни в просрочие пред вашия кредитор ще бъде позволено да обсъждат алтернативни варианти с вас. Така или иначе, трябва да общуват с вашия кредитор.

Това са седем примера за това, вашия кредитор може да бъде в състояние да направя, за да ви помогне да:

1. Откажете такси за закъснели плащания

2. Да ви даде по-дълъг период от време (може би най-много в рамките на 12 до 24 месеца), за да се хванат на плащането чрез добавяне на една малка част от дължимата сума за изплащане на кредит към плащане всеки месец, докато можете да се изравнят

3. Приемане на частично плащане

4. Преместване на текущите плащания до края е вашия кредит, което ви позволява време, за да получите финансова къща в ред

5. Предоставяне ли отделна безлихвени или ниско интерес личен заем за сумата от пропуснали вашето плащане

6. Лихвата или главницата намаление

7. Заем рефинансиране или повторно амортизация

Вашият кредитор не иска къщата си “искат плащането Ви. Макар че те биха предпочели, че плащането се всеки месец като по часовник, заемодателите са много добре запознати с много от финансовите затруднения кредитополучатели са като при вземането на ипотечни плащания.

Вашият кредитор вероятно няма доброволно помощта си, особено ако те не знаят сте изпитват проблеми, вземане на плащанията си.

Всички кредитори не предлагат кредитополучатели всички тези опции, но вашия кредитор най-вероятно ще има някои от тях на разположение за да ти помогне. Вие трябва да отговарят на изискванията за тази помощ от вашия кредитор. Може да се наложи да представите доказателство за загуба на работни места, както и подробен финансов отчет, но ако това ви помага да поддържате в дома си мисля, че е един от най-умните неща, които можете да направите.

Какво мислите? Предпочиташ да се обадя по телефона или рискуват вашия дом?